Αποστολέας Θέμα: 'Εφυγε από τη ζωή ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ  (Αναγνώστηκε 1031 φορές)

Αποσυνδεδεμένος GEORGE KOUTSOUKOS

  • Μέλη της Ε.Μ.Ι.
  • Hero Member
  • *****
  • Μηνύματα: 965
  • "mouliapas"
'Εφυγε από τη ζωή ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ
« στις: Δεκέμβριος 24, 2013, 01:55:09 μμ »
Στις 23 Δεκεμβρίου, στα 95 χρόνια του, έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος σχεδιαστής όπλων Μιχαήλ Καλάσνικοφ, δημιουργός του πιο διάσημου στον κόσμο αυτομάτου (αυτόματο τυφέκιο AK - Καλάσνικοφ). Σήμερα παραλλαγές του θρυλικού ΑΚ-47 είναι μέρος του οπλισμού στρατευμάτων σε περισσότερες από 50 χώρες.
Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1919, στο Αλτάι της δυτικής Σιβηρίας, σε μια πολύτεκνη αγροτική οικογένεια. Το 1938 κλήθηκε στο στρατό και υπηρέτησε σε ταξιαρχία αρμάτων μάχης. Είχε ήδη από τότε επιδείξει εφευρετικότητα, επεξεργαζόμενος αρκετές τροποποιήσεις για το άρμα.
Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, τραυματίστηκε σοβαρά. Αδειούχος για έξι μήνες, για λόγους υγείας, ο Καλάσνικοφ σχεδίασε το πρώτο του μοντέλο ενός υποπολυβόλου. Το 1944 δημιούργησε ένα πρωτότυπο μιας επαναληπτικής καραμπίνας. Το 1947, κατά τη διάρκεια δοκιμών, το αυτόματο τυφέκιο Καλάσνικοφ επέδειξε υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας. Όπως τόνιζε ο ίδιος ο εμπνευστής του, δημιούργησε ένα όπλο για στρατιώτες, όπως και αυτός ο ίδιος.
Η σχεδίαση του αυτομάτου διακρίνεται από απλότητα κατά τη χρήση, εξαιρετική αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο. Ειδικοί από τη Ρωσία και το εξωτερικό έχουν αναγνωρίσει το АК-47 ως το καλύτερο όπλο του 20ου αιώνα. 'Εχει εισαχθεί στο Βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ. Σε όλο τον κόσμο, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 150 εκατομμύρια τυφέκια ΑΚ.
Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ κατάφερε να μετατρέψει το ρωσικό όπλο σε εθνικό σήμα κατατεθέν - ισχυρίζεται ο ειδικός επί στρατιωτικών θεμάτων 'Ιγκορ Κοροτσένκο:
Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ είναι πατέρας και ιδρυτής μιας ολόκληρης σειράς αυτόματων όπλων, που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο ως « τουφέκι Καλάσνικοφ», π αρά το γεγονός ότι, στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια δεκάδα διαφορετικών μοντέλων όπλων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τον Μιχαήλ Τιμοφέγιεβιτς. Έκανε πολλά για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας μας. Και σήμερα, οι ένοπλες δυνάμεις μας και άλλες δυνάμεις ασφαλείας, έχουν ως βάση του οπλισμού τα αυτόματα Καλάσνικοφ. Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ είναι η εθνική υπερηφάνεια της Ρωσίας.
Στη βάση του αυτομάτου Καλάσνικοφ έχουν σχεδιαστεί περίπου 150 πρωτότυπα πολεμικών και πολιτικών πυροβόλων όπλων, διαφορετικών διαμετρημάτων, συμπεριλαμβανομένων φορητών πολυβόλων, καραμπίνων και λειόκανων όπλων.
Ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ εργαζόταν δραστήρια ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Νεαροί ειδικοί προσέτρεχαν πάντα σ΄αυτόν για συμβουλές. «'Εζησα πολύ, αλλά έκανα λίγα. Γι αυτό και συνεχίζω να εργάζομαι. Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα σύνορα της χώρας και είμαι έτοιμος να συνεισφέρω στο σκοπό αυτό. Είμαι πάντα δίπλα σας!» - επαναλάμβανε ο σχεδιαστής.(σημ:ήταν και οδηγός σε άρμα μάχης Τ-34 κατά τον Β΄ΠΠ)
[ ERROR: SPECIFIED ATTACHMENT MISSING ]

Σβετλάνα Καλμικόβα
πηγή: ¨Η Φωνής της Ρωσίας"
Πονούντων και κινδυνευόντων τα καλά και μεγάλα έργα.

  " Μέγας Αλέξανδρος"
    
Ανδρείος ο περί τον καλόν θάνατον αδεής.

   ¨Αριστοτέλης¨